Risikovillig kapital i innovative idéer

Syddansk Innovation (SDI) er ét af Danmarks fire innovationsmiljøer. Vores formål er at hjælpe stålsatte iværksættere med at udvikle og skalere deres innovative videns- og teknologibaserede forretningsidéer til succesfulde virksomheder. Vi er et team af kompetente medarbejdere med mange års erfaring inden for forretningsudvikling, og vi har et stort og relevant netværk i adskillige brancher.

Vores Indsatsområder

Vi har fokus på den geniale idé, der kan udvikles til en skalerbar virksomhed og investerer indenfor følgende områder: Automatisering og Industri 4.0, Generel industri & Cleantech, Life Science & Velfærdsteknologi og IKT & Big Data. Vi investerer i iværksættere, der er passionerede for deres idé og har viljen og talentet til at gå hele vejen for at udvikle en succesfuld virksomhed.

Hvad er vores formål?

 Vi investerer risikovillig kapital i innovative idéer og tilfører ekspertrådgivning, forretningserfaring og netværk for at skabe og udvikle vidensbaserede iværksættervirksomheder, der har potentiale til at blive de næste vækstvirksomheder.

Vi er som regel den første institutionelle investor og indgår et partnerskab tidligt i opstartsprocessen med modige iværksættere, der tror på at de kan ændre eksisterende industrier eller skabe nye markeder. Udover at investerer alene syndikere SDI også med andre fonde og business angels.

Hvad tilbyder vi?

Vi assisterer dig som iværksætter hele vejen fra opstart til kommercialisering og tiltrækning af nye investorer. Udover den økonomiske investering i dig og din startup investerer vi også vores erfaringer indenfor udvikling og kommercialisering af innovative idéer samt vores netværk i dig og din virksomhed.
Hos SDI investerer vi meget mere end bare penge i dig og din virksomhed. Du kan få hjælp til alt fra justering af forretningsmodel til tiltrækning af nye investorer.
Du har mulighed for at lave en bogholderi-aftale med os, således at vi tager os af bogholderiet, og du kan fokusere på udviklingen af din virksomhed. Vores advokat kan yde juridisk assistance om nødvendigt. Som partner står vores team klar til at støtte dig på bedst mulige – lige meget hvilke udfordringer du og din virksomhed står overfor.

De danske innovationsmiljøer

Innovationsmiljøerne investerer på statens vegne risikovillig kapital i nye innovative virksomheder. Indskuddet sker i form af lån eller ejerkapital. Der er altså ikke tale om tilskud, men om en investering i den tidligste, risikofyldte fase af en virksomheds liv, hvor andre investorer ofte holder sig tilbage.

Læs mere om innovationsmiljøerne på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Aktionærer og bestyrelse

Syddansk Innovation er et af de fire godkendte innovationsmiljøer.

 

Vi er ejet af Syddansk Universitet og Syddanske Forskerparken, hvor vi har en bestyrelse bestående af seks medlemmer.

 

Henrik Bindslev1

Bestyrelsesformand

Henrik Bindslev

Dekan

Bestyrelsesmedlem

Bo Stærmose

Bestyrelsesmedlem

Helle-Thylkjær-Henriksen-foto1

Næstformand

Helle Thylkjær Henriksen

Direktør

Joern Kildegaard

Bestyrelsesmedlem

Jørn Kildegaard

Direktør